dijous, 3 d’abril del 2014

Exposició Art o concepte? al museu d’Art Modern de Tarragona

Exposició Art o concepte? al museu d’Art Modern de Tarragona

Abans d’ahir dia 31 de març vam inaugurar la nostra particular exposició al Museu d’Art Modern de Tarragona dins del projecte Art o concepte? que hem estat treballant aquest curs la Mar Ramos i les professores del centre Meritxell Blay i Lídia Pérez.

Aquest projecte pretenia fer arribar als alumnes pràctiques artístiques tan desconegudes per ells, sobre tot els d’Arts escèniques com l’art Abstracte, la instal·lació artística o les performances dins d’una contemporaneïtat que sembla molt lluny de les seves propostes.


Feia mesos que hi treballàvem, sessions informatives, exercicis a classe i proposta per part dels alumnes d’intervencions en el museu. Tot això a partir del tema de la identitat i de les seves “Caixes de vida”.

El resultat el vam poder veure el dia 31 durant dues hores en el mateix museu on molt amablement ens van deixar les seves instal·lacions i espais per poder realitzar els alumnes els seus projectes. També vam poder veure un mural de classe conceptual i una instal·lació que vam treballar conjuntament a partir de la visita de l’exposició de l’artista Àngel Pomerol “In memoriam” del dia 20 de gener de 2014.

El projecte que era un en principi es va anar complicant fins arribar al punt que vam poder veure el dilluns i això també ha dificultat la seva trajectòria. Ara toca reflexionar i veure què és el que hem après tots, què és allò que ha fallat i quina ha estat la implicació dels alumnes. De tot se n’aprèn i aquesta oportunitat que ens ha donat el museu s’ha d’aprofitar.

Quan vaig sortir del museu personalment (Lídia Pérez) no em venien ganes de fer cap més projecte per la quantitat de feina extra que comporta tot això però passats uns dies ja em tornen a agafar ganes de fer alguna cosa diferent, més pautada, amb més temps, amb reflexió i avaluació del procés i treure’m una mica aquest mal gust de boca que em va quedar per culpa de la falta de responsabilitat d’alguns alumnes (haig de dir que no tots), vagues d’estudiants, telèfons i correus no contestats, corregudes de darrer moment i d’altres petits detalls que van sumant estrès a l’assumpte.

El curs vinent tornarem, tornarem a fer una proposta, a voler intervenir en el museu, si ens deixen i aprendre de tot allò que surt de l’entorn més acadèmic ja que tenim l’oportunitat de fer-ho.

Tot seguit us deixo un vídeo resum de l'acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada