dilluns, 22 d’octubre del 2012

Primer treball amb el referent


L'alumnat de 1r de Bat de Tècniques d'Expressió Graficoplàstiques van haver d'escollir un REFERENT, és a dir, un tema que els agradés per treballar-lo durant tot el curs. 
Van estar uns dies cercant i, un cop escollit, havien de fer un petit escrit justificant el perquè de la seva elecció.
El referent és l'excusa per no haver de pensar en cada proposta d'exercici, què fer. 
Sembla fàcil però l'alumnat ha de comprometre's a treballar amb ell i a madurar-lo per poder treure'n el màxim de partit.
Alguns d'aquests referents els he fotografiat i ara els explico una mica perquè mireu com va evolucionant el tema i la manera de tractar-lo segons la tècnica.
Dibuix de l'Agustí Ortoneda. El seu referent és l'UNIVERS. Partint d'imatges fotogràfiques i del treball de la realitat ha fet el seu dibuix. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.
Dibuix d'en Marvin Arias. El seu referent és el cel i de moment pren com a referència una imatge mitològica de la deessa del vent bufant la seva formació. Li manca una mica de treball en la tècnica. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.

Dibuix de l'Andrea López. El seu referent és la música i això és una interpretació dels pentagrames intentant cercar els espais entre les línies i diferents tipus de línies. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.
Dibuix de l'Anna Descarrega. El seu referent és la dansa. Vam parlar d'intentar deixar de banda els tòpics de les sabatilles de ballarina i les posicions de ballet, de moment, i aquest és el primer resultat estudiant la línia que pot definir la forma d'un tutú. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.


El referent d'en Facundo Rodríguez és la sabata o sabates. En una primera aproximació, treballa la petjada del seu referent en un treball molt laboriós de les textures del terra i de la mateixa sabata. En el dibuix real s'observen moltes veladures i treballs en la cerca de les textures gràfiques. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.
El referent de la Thais Everaert és el cabell. En un primer exercici, experimenta amb la textura del cabell produïda pel traç d'un llapis i d'un grafit de base hexagonal. No importava la forma en sí, sinó l'estudi de la textura a través del material. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.
El referent d'en Vasily Fomyn és el CAOS. Ja ens ho explicava en la seva Història Digital. És un tema que li interessa. En una primera aproximació ens fa una recreació d'un món com a surrealista on el caos impera com a principi. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.
La Judith Marquès ens ha escollit el tema dels contraris. En un dibuix d'una realització superba, ens accentua aquesta dualitat amb la composició descentrada i mig en diagonal. Bon exercici de començament. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.

La Mireia Borràs treballa amb el referent de la feminitat. En aquesta proposta a llapis es veu com la dona va a treballar i una altra dona es queda  amb el nen en braços. El dibuix està una mica rellapat perquè treballa de memòria. És una mica estreta d'espatlles. Molt més interessant és el tractament que fa del fons. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.
L'Andrea Baldrich treballa amb l'esquizofrènia. Aquesta imatge explica el moment dels dimonis de la pacient. El fons està tractat d'una manera lliure i espontània, com es formen les ombres en la foscor. Al dibuix, tot i ser figuratiu inventat també, li fallen els braços, està ben dibuixat i no gaire insistit. Interessant la composició, com les pel·lícules de terror on el dolent té a la víctima subjugada. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.
La Núria Balagué treballa amb el referent de la lluna. El seu dibuix guanya degut al fons negre amb el platejat del llapis. La Núria ha d'agafar més referències i buscar dibuixos, autors que treballin amb la lluna i fotografies per tenir un arxiu d'idees. El treball amb el grafit és correcte. Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.
La Zhenshang Shao continua amb el mateix referent del curs passat, el mar. Però aquest curs s'ha decantat pels animals fantàstics del mar. La Zhen domina perfectament la tècnica i treballa molt bé el llapis. El dibuix, molt d'il·lustració, està ben fet. Friso per veure com continuarà... Mida: 50 x 70 cm. Tècnica: llapis B, grafit i barra hexagonal de grafit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada