dimecres, 26 de setembre del 2012

Primers exercicis de Dibuix Artístic I

Aquests dies d'inici de curs estem treballant com potenciar la nostra percepció visual. Imatges projectades fixes o en moviment que el meu cap i els meus ulls han de memoritzar per poder reproduir després. No es tracta de fer un dibuix ben fet, sinó de recordar el màxim de detalls de la forma i com aquesta es distribueix en el format del paper.


També hem estat treballant amb els hemisferis dret i esquerra del nostre cervell. Entenem com funciona el nostre cervell i com actua irremeiablement la nostra part  esquerra (la que és racional, numèrica i lògica) per damunt de la nostra dreta (la que domina el dibuix, les relacions espacials i la imaginació). 
En aquest sentit, i degut que la part de l'hemisferi dret controla la part que es dedica al dibuix, és molt important adonar-se de com, sense saber-ho, utilitzem una part o una altra, essent majoritàriament la part esquerra que desplaça la dreta.
Aquests dies fem uns exercicis per treballar amb la nostra part dreta del cervell i potenciar així les aptituds pel dibuix.
Un d'ells consisteix afer un dibuix del revés. Generalment obtenim millors resultats del revés. Curiós, no?


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada