diumenge, 2 de febrer del 2014

XERRADES D'EXALUMNES: LA RAQUEL VÀZQUEZ I LA KATY ASHEICHYK

A finals del mes de gener, dues exalumnes del batxillerat artístic d'arts plàstiques del nostre institut, la Raquel Vàzquez i la Katerina Asheichyk, van venir a explicar-nos les seves respectives experiències en la seva formació superior en l'àmbit de l'art i del disseny després del batxillerat. Vam aprofitar la oportunitat perquè vinguessin a les hores de tutoria, moment en que tot l'alumnat d'arts plàstiques, tant de primer com de 2n, està junt, i així tots vam poder compartir amb elles les seves les seves vivències, il.lusions i visions de la vida més enllà de l'institut.

La Raquel Vàzquez, que actualment està cursant el Cicle Superior d'Il.lustració a l'Escola d'Art de Tarragona, ens va explicar com són les classes en aquest nivell, els treballs que fa, les anècdotes del dia a dia... les diferències entre el batxillerat artístic i el cicle que està estudiant, i la seva perspectiva de cara al futur, que no sap si dedicar-se al disseny gràfic, un camp que ha descobert i pel qual també se sent molt atreta o per la fotografia o les Belles Arts. Aquest dia ens va mostrar exemples de treballs que ha realitzat allà. (Si voleu visualitzar els treballs que va fer la Raquel durant la seva estada a l'institut, podeu anar al bloc http://www.elblancnoesuncolor.blogspot.com.es/   o bé consulteu el que va ser el seu bloc personal http://vazquezraqueljaume1.blogspot.com.es/).

La Katerina Asheichyk ens va presentar el Grau de Disseny que està cursant a La Llotja, a Barcelona, on gràcies al seu testimoni, ens va clarificar de primera mà, la gran diversitat d'estudis de disseny que existeix actualment, a nivell de Cicles Superiors, Estudis Superiors de Disseny i Graus Universitaris. Ens va mostrar també treballs que ha realitzat en aquest primer quadrimestre, i ens va estar comentant com és la vida universitària a Barcelona. De cara al seu futur no sap si decantar-se pel Disseny d'Espais o el Disseny d'Objectes, però que se sent molt orgullosa del seu pas pel nostre institut, i d'haver triat la Llotja. (Podeu veure els treballs que va fer la Katy mentre ens va acompanyar en el batxillerat artístic, en el seu bloc personal http://dibuixoskati.blogspot.com.es/ o bé explorar el bloc http://www.elblancnoesuncolor.blogspot.com.es/).

L'alumnat va poder fer tot tipus de preguntes, sobre la selectivitat, sobre els estudis que cursen les dues exalumnes, sobre els tipus de classes, de treballs que els fan fer, etc. Van ser dues jornades molt especials que de segur que els ajudarà a motivar-se i a afrontar el seu futur amb més il.lusió i confiança. Des del Departament d'Artístic els estem molt agraïdes. Esperem poder tornar a repetir aquesta experiència, i els obrim al porta perquè tornin més endavant per seguir explicant-nos què fan.
Us deixo fotos sobre les dues sessions...









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada